AV BARNEMUNN:

 OM DIVERSE:                                                                                  Side 2

Hvis man ikke gifter seg blir man til en pepperbøsse... Hvis man drikker for mye vin blir man arbeidsledig... De som ikke gidder å jobbe, snyter seg i statskassen... Å være arbeidsledig betyr at man ikke er gift. Noen velger det selv, mens andre ikke orker tanken på det...        Operaen kommer til å koste alt annet enn flesk. Og det er skattebetalerne som må betale fra sin private lommebok. Faren min er faktisk forresten en av skattebetalerne... Barn bader nakne, men voksne liker å skjule sine eldre deler... 

PRESIDENT CLINTON:

 har røkt en sigar under kjolen på en dame. Det var det verste amerikanerne hadde hørt om. De ville dømme ham til døden, men de bestemte seg for heller å angre på hele greia... Jeg tror Clinton hadde kysset en dame på skrivepulten sin. Derfor ble alle kjempesinte, fordi han ikke fortalte det til noen. Og fordi hun var så tjukk... Clinton følte seg frem i Senatet på en dame. Det var litt dumt gjort av ham for det er ikke sikkert at hun ante noe om det... 

TAUSHETSLØFTE : 

Når man gifter seg, gir man hverandre et taushetsløfte. Hvis man ikke holder det, blir man skilt, og da må man dele på lampene og knivene, og som regel blir man ikke enige om hvem som skal ha barna. De som ikke blir enige om det, må gå til en børsmegler. Han bestemmer at den ene skal ha barna, så får heller den andre et spisebord ekstra. (Regina, 7 år)

 LIVETS GANG:

 

 

 

 

 Først blir man celle, så blir man barn, så blir man mamma, så blir man bestemor, så blir

 

 

 

 man oldemor og så blir man tippoldemor. Til slutt blir man gjørme. (Trine Marie, 6 år)

SKRUBBEL OG BIT : 

Bestefar fikk en kjæreste da han var 70 år. Hun var innmari liten og sikkert 80 år mindre enn han. Hun arvet skrubbel og bit. (Ludvig, 5 år)

OM BESTEMØDRE:

 Bestemødre har veldig store behåer. De er så store at jeg får hele rumpa og to knær inn i den ene rundingen. I den andre kan broren min sitte. (Kaja, 7 år).......Når man er sånn førti eller femti år, slutter damene å legge egg. Det vil si at de ikke lenger kan produsere folk. Hekkingen begynner sånn i fjortenårsalderen og varer helt til middelalderen. (Johannes, 8 år).....En bestemor er en som hele slekten har kommet ut gjennom. Da er det ikke så rart om hun blir litt slaskete i skinnet. (Kristine, 7 år)

BARNS TANKER OM EKTESKAP OG KJÆRLIGHET:                    

Hvordan bestemmer man seg for hvem man skal gifte seg med? - «Du må finne en som liker de samme tingene som deg. Hvis du for eksempel liker sport, må hun like at du liker sport, og hente chips og brus til deg mens du ser på sporten» (Emil, 10 år)

Er det bedre å være singel eller å være gift? - «Det er bedre for jenter å være singel enn for gutter. Gutter trenger noen til å rydde opp etter dem.» (Anna, 9 år) - «Jeg får hodepine når jeg tenker på sånt. Jeg er bare et barn» (Adam, 7år)

Når er den rette alderen å gifte seg? - «Ingen alder er riktig. Du må være idiot for å gifte deg.» (Fredrik, 6 år) - «Når du er 84, for når du er så gammel jobber man ikke lenger, og kan ligge på soverommet og elske hverandre hele dagen.» (Carola, 8 år) 

Hvordan kan en fremmed se om to personer er gift med hverandre? - «Gifte ser ofte lykkelig ut når de snakker med andre mennesker» (Elin, 8 år) - «Du må kanskje gjette, men en god ledetråd er hvis de skriker til samme barn» (Sebastian, 8 år)

Hva har din mamma og pappa til felles? - «Ingen av dem vil ha flere barn.» (Kicki, 8 år)

Hva gjør de fleste personer på en «date»? - «På første daten lyver de for hverandre, og det pleier å få dem så interessert at det blir flere dater.» (Ola, 10 år)

NÅR ER DET GREIT Å KYSSE NOEN? 

- «Det er aldri ok å kysse en gutt. De bare slever på en. Det var derfor jeg sluttet med det.» (Jeanette, 10 år) - «Du bør ikke kysse en jente med mindre du har penger til en ring og et videokamera, for hun vil ha videofilmer fra bryllupet.» (Oskar, 10 år)

HVORDAN VILLE DU FÅ DITT EKTESKAP TIL Å FUNGERE? :

 «Si at hun er vakker, selv om hun ser ut som en lastebil» (Rick, 10 år) - «Det er lurt å huske navnet på kjæresten sin, ellers blir det bråk.» - «Hvis det er like strevsomt å være forelsket som å lære seg å skrive, vet jeg ikke om det er verdt det.»

BARNS TANKER OM DET Å BLI TIL: 

Mange mennesker kommer aldri til jorden, men forblir rogn. Babyer blir til i gjerningsøyeblikket. Hvis frøet fra faren ikke treffer morens egg, blir det bare en vanlig omelett av det. Hvis man ikke klarer å få barn, kan legen lage i et prøverør. Men de fleste barn er laget med vanlig rør. Det er ikke så bra for gravide damer å ha eggelikør i urinen. I gamle dager var det ikke lov for faren å føde barn. De syntes det var umusikalsk. Men i dag er det vanlig at moren og faren føder barnet sammen.

BARNS TANKER OM TRO:

 «I England kaller de Gud for Lord. Og i Pakistan kaller de ham for Mustafa.» (Eirik, 7 år)- «I Sør-Afrika tror de på Nilsen Mandela.» (Mikkel, 7 år)- «Man kan tro på damer også. Madonna med barnet er popstjerne. Hun har hvitt hår i USA.» (Johanna, 7 år)- «Sylvester Stallone er også fra Amerika. Men man trenger ikke å tro på ham for det.» (Jo, 7 år)- «En misjonær er en mann med hatt og koffert som leser Bibelen i dørsprekken til folk.» (Fredrik, 9 år)- «Man kan bli frelst eller helfrelst, det kommer an på hva man gidder.» (Ingrid Marie)

 

                                                                                                  

 

                                                         TILBAKE                      SIDE 2